Seo tips : Algemene tips over de inhoud van je site

Seo tips – Hoe kun je hoger ranken door je onpage te optimaliseren

Je hebt al misschien eerder over de beste SEO tips gelezen  maar ik betwijfel of je er een kunt vinden die  zo volledig en bijgewerkt is als deze. Deze post zal voortdurend worden bijgewerkt (zolang google wijzigingen doorvoert) om ervoor te zorgen dat de laatste tips over SEO met jullie gedeeld kunnen worden.

SEO Tip 1: Kies 1 of meer zoekwoorden

Bepaal of je website gericht is op een enkel trefwoord of een paar trefwoorden. Naar mijn mening heeft elk zijn eigen voor-en nadelen. Met een enkel zoekwoord kun je je makkelijker concentreren op een trefwoord. Nadeel is dat je minder onderwerpen hebt om over te schrijven. Werken met meerdere trefwoorden betekent meer inhoud op je site. Wij weten dat google van content houdt. Je kunt onderlinge pagina’s met elkaar laten linken.
Belangrijke opmerking: Als je voor meerdere zoekwoorden kiest, zorg er dan voor dat je zoekwoorden niet bij verschillende niches horen. De trefwoorden moeten behoren tot dezelfde niche.
seo tips onpage
SEO Tip 2: Kies het juiste trefwoord – Algemene trefwoord Vs specifieke long tail trefwoorden.

Kies je voor een algemene term bijvoorbeeld. “SEO” of een specifieke zoekwoord bijvoorbeeld:”Dagelijkse tips over SEO” die u wilt optimaliseren voor uw website. Een algemene term is meestal een sterk concurrerende trefwoord waar vaker naar wordt gezocht dan een specifieke trefwoord(zin). Vanwege de concurrentie  is het ook  moeilijker om hoger te ranken in de zoekmachines.

Een specifiek zoekwoord krijgt minder zoekopdrachten , maar ontvangt wel meer doelgericht verkeer. Voor de korte termijn SEO, is het raadzaam om te gaan voor een specifieke zoekwoord. Voor de lange termijn SEO kunt u kiezen voor de algemene term, omdat deze meer tijd en moeite kost.  Mijn advies is om te beginnen met long tail keywords omdat je makkelijker en sneller hoger kunt ranken in de zoekmachines. Soms kan het wel een jaar duren voordat je met een algemene term in de top 5 staat(hangt natuurlijk af van de concurrentie). Gelukkig kun je vaak ook automatisch ranken voor een algemeen keyword als je andere long tail keywords ook hoog ranken.

SEO Tip 3: Voeg dagelijks nieuwe en unieke Inhoud toe.

Bloggen is een geweldige manier om dagelijks nieuwe content toe te voegen aan je website. Zoekmachines kiezen bij voorkeur websites die regelmatig worden bijgewerkt. Je inhoud wordt uniek beschouwt als je web-pagina of blogpost minimaal 30% verschilt van andere web-pagina’s op het internet. Vergeet niet je trefwoorden die je bij seo tip 2 hebt gevonden te gebruiken bij je inhoud.

SEO Tip 4: Focus op Keyword Density en niet Keyword stuffing

Keyword density verwijst naar het aantal keren dat een trefwoord of een zinsdeel in een webpagina wordt weergegeven in verhouding met andere woorden. Hoe vaker de keyword wordt gebruikt hoe hoger de keyword density. Het is aanbevolen dat je trefwoord percentage rond de 3% – 7% uitkomt.  Als je je aan dit percentage houdt dan kun je veel verkeer van zoekmachines verwachten(mits je natuurlijk alle andere seo tips allemaal uitvoert). Probeer hogere percentages te vermijden omdat lezers hier niet van houden en zoekmachines je hiervoor kunnen “bestraffen”.

SEO Tip 5: Samenhang van trefwoorden

Als je wilt ranken voor bijvoorbeeld “Seo tips” dan is het belangrijk dat je geen longtail trefwoorden gebruikt zoals “beste SEO geheimen en tips”.  Je kunt dan beter kiezen voor “beste SEO tips en geheimen”, hier zit namelijk je hoofd trefwoord “Seo tips” in verwerkt. Hou daar rekening mee als je gaat schrijven voor je blog of website.

SEO Tips 6: Gebruik verschillende varianten voor je zoekwoord

Het gebruik van verschillende varianten voor je zoekwoord in je anchor-tekst zal helpen bij het ​​verbeteren van je keyword density en voorkomen van keyword stuffing.

Bijvoorbeeld, als je als volgende zoekwoord “beste SEO tips” zou kiezen, probeer dan verschillende variaties uit om deze te gebruiken voor je artikel. Enkele voorbeelden kunnen zijn :”beste SEO tips en geheimen”, of “SEO Gids met de beste tips”. Vergeet natuurlijk niet de samenhang van woorden zoals besproken in tip 5.

SEO Tip ​​7: Installatie van “platinum seo pack” Plug-in voor Wordpress

Dit is een “must-have” SEO plug-in voor je WordPress als je echt serieus bent over je SEO-campagne. Deze plugin optimaliseert automatisch je blog, zonder dat jij daar bij hoeft om te kijken. Het neemt veel seo taken op zich zoals het automatisch toevoegen van je blog titel aan je bericht titel. (volgende bericht gaan we hier verder op in)

SEO Tip ​​8: Maak je website gemakkelijker om te navigeren

Als een lezer gemakkelijk op je site kan navigeren dan kunnen  zoekmachines dit ook. Zoekmachines zijn dol op websites die  interne pagina’s hebben die aan elkaar gekoppeld zijn (internal linking). Je site zal hoger ranken als je optimaal gebruik maakt van intern linken.

 

Bekijk ook Seo checklist 2011 voor meer seo tips.

 

 

Leave a Comment