Vinden backlinks van top 10 concurrenten

Backlinks vinden via je concurrentie

Ik wil vandaag starten met het onderwerp: het vinden van potentiële links van concurrerende sites.
Wij zullen daarbij een online tool gebruiken genaamd: Yahoo Site Explorer (YSE).
YSE speelt een belangrijke rol als je je site hoger wilt ranken in de zoekmachines. Met dit in het achterhoofd voelde ik het noodzakelijk om een ​​bericht te posten die uitsluitend gewijd is aan het proces voor het vinden van backlinks.

Vind je Concurrentie:

Houd in gedachten dat ik zelf geautomatiseerde tools gebruik om de meeste van dit werk voor mij te laten doen, maar omwille van deze post – zal ik het proces handmatig doen.

Het eerste wat je moet te doen is vaststellen welke concurrenten je wilt bekijken, dit kun je doen door je trefwoord/keyword tussen aanhalingstekens te plaatsen (“trefwoord”) in google zoekmachine, hiermee vind je je top tien concurrenten.
De reden dat we het trefwoord tussen aanhalingstekens plaatsen is omdat wij rechtstreeks naar de sites willen die met elkaar concurreren. Op deze manier kunnen we zeker zijn dat de backlinks die we later gaan vinden nuttig voor ons zijn.

Installeer SEO Quake (als je dat nog niet hebt gedaan) en laat deze integreren met je browser. Seoquake laat nu gedetailleerde informatie zien over elke pagina,dit maakt het voor analyse van de top tien concurrenten een stuk makkelijker.

 

Ik gebruik keyphrase “iphone 4 kopen” als voorbeeld.

backlinks vinden

 

Ik kies voor pagina die op plek 2 staat omdat deze de meeste backlinks en een pr 4 heeft.

Hoe gebruiken we Yahoo Site Explorer voor bovenstaande analyse:

Het eerste wat je kunt doen is gaan naar siteexplorer.search.yahoo.com. Als dat niet lukt kun je altijd surfen naar opensiteexplorer.com , een alternatief voor yahoo siteexplorer.

In “Explore url” vul je de url in van je concurrent, in dit geval http://www.iphoneclub.nl/iphone-kopen-in-nederland-prijzen-en-alternatieven/

Stel de optie “inlinks” in en show inlinks:except from this subdomain.
Maar wat zegt dit mij?Klik op de foto hiernaast voor ware grootte.

backlinks concurrenten vinden

Zoals je ziet heb ik via seoquake plugin de pagerank van de eerste 100 pagina’s gesorteerd van hoog naar laag. Er is ook een mogelijkheid om alle backlinks tot maximaal 1000 op te slaan in een tekst document voor later gebruik.

We zien een pr 5 pagina van http://webwereld.nl/nieuws/106195/apple-nederland-verkoopt-simlockvrije-iphones.html. Helaas is er geen mogelijkheid om ankertekst achter te laten via commentaar. De volgende hoge pr pagina is een retweet redirect naar http://www.iphoneclub.nl/iphone-handleiding/iphone-3gs-gekocht-wat-nu-handleiding-voor-beginners/?awesm=retweet.nu_13lv#utm_content=twitter-publisher-other. Ook hier kan helaas niks geplaatst worden. Als we verder kijken zien we dat forum.iculture.nl/ een onderdeel is van iphoneclub. In de footer van deze forum is een link geplaatst naar iphoneclub. Zo kunnen we zien dat de meeste backlinks van deze forum komen. Een mogelijkheid is om je op dit forum te  registreren en je profiel aan te passen met ankertekst in je handtekening. Plaats nu een reply op de forumposts die je vind in site explorer om backlinks met hoge pr te genereren. Zo kun je een  heleboel leren over je concurrenten – en hoewel ik niet alle backlinks bekijk die verwijzen naar deze site – Ik kan wel een ruw idee krijgen van wat ik ben tegengekomen.

Ik kan nu ook beginnen met het verkennen van de links zelf, niet alleen individueel maar ook als een geheel – omdat gewoon door naar beneden te scrollen door de pagina’s van de resultaten ik een gevoel krijg wat voor backlink strategie zij gebruiken om hoog te ranken. Deze informatie geeft mij een idee hoe hun link building campagne eruit ziet. Deze strategie kan ik nu integreren in mijn eigen bestaande SEO inspanningen en mijn rankings voor de gegeven trefwoord omhoog halen.

Als de pagina een blog is, laat dan een commentaar achter. Lees door de commentaren door en kijk of je een trefwoord ziet in de naam-gedeelte.Zo ja, plaats je eigen trefwoord op de plek waar je normaal je naam moet zetten. Dit zorgt voor een anchortekst!Bekijk wel eerst of de blogs geen auto approved blogs waar alle commentaar automatisch geplaatst worden zonder eerst goedgekeurt te worden door admin. Dit zijn meestal spam blog sites. Je herkent ze aan blackhat trefwoorden en commentaar die niks met het onderwerp te maken hebben.

Als het een Directory is, dan dien ik mijn site daar aan.

Vind je vooral forums als backlinks, registreer dan op die forums en laat een reply achter op met ankertekst in je handtekening. Dit zorgt voor een backlink naar je pagina.

Met behulp van Yahoo site explorer vind zeer snel specifieke backlinks, maar het nadeel is dat het tijdrovend is en niet iets wat ik zou adviseren te doen als een primaire link building methode. Niets verslaat het proces van daadwerkelijk uit te gaan dat jezelf je eigen relevante backlinks vindt.

Yahoo! Site Explorer is een fantastische manier om een ​​algemeen overzicht te krijgen van hoeveel backlinks de concurrentie heeft. Deze informatie kan u helpen om beter de strategieën te begrijpen die u nodig heeft om u beter te helpen ranken in de serps.

1 thought on “Vinden backlinks van top 10 concurrenten

Leave a Comment